Nieuws

Steven Bergwijn: ‘Allebei mijn ouders hebben alles voor mij gedaan.’!

De financiële middelen van de Surinaamse Voetbal Bond zijn beperkt. Het is sprokkelen geblazen. Uit betrouwbare bron heeft SU Magazine vernomen dat het gebrek aan funding bijvoorbeeld betekende dat er geen geld was om trainingskampen te houden en benodigd materiaal te kopen. En dus besloten de Nederlandse internationals Virgil van Dijk, Quincy Promes, Giorgino Wijnaldum en Steven Bergwijn op persoonlijke titel het Surinaamse nationale elftal te sponsoren. Wie zijn deze internationals? Wat betekent Suriname voor hen? Vandaag: Steven Bergwijn

Steven Bergwijn tekende in januari 2020 een contract voor vijf jaar bij de Londense club Tottenham Hotspur. De Engelse voetbalclub zou dertig miljoen voor hem hebben betaald aan PSV. Bergwijn belandde op 13-jarige leeftijd in Eindhoven nadat hij door Ajax was weggestuurd vanwege een ruzie. De in Amsterdam geboren Bergwijn was op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de jeugdopleiding van Ajax. Toen Bergwijn in Eindhoven ging spelen had dat veel invloed op het gezin Bergwijn. Op de website van Tottenham Hotspur zegt Steven: ‘Allebei mijn ouders hebben alles voor mij gedaan.’ Vier jaar lang reed vader Bergwijn zijn zoon van Amsterdam naar Brabant. ‘We stonden om zes uur ‘s ochtends op, reden in een uur naar Eindhoven en dan terug naar school tot drie of vier uur ‘s middags. Als ik aan het trainen was sliep mijn vader in de auto, en dat alles drie of vier jaar lang.’

Dit is een deel van een artikel in SU – de Glossy voor een #lobi Suriname U kunt het magazine hier bestellen, dan heeft u ‘m binnen vijf werkdagen in huis. Klik op de knop hieronder.

Kijk alvast naar het Voorwoord en de Inhoudsopgave


Wie werken er allemaal mee aan SU?

Inspiratie: Sheila Elkerbout Hoofdredacteur: Steven Dahlberg Art-director: Remco Tonino Eindredactie: SJ Communicatie Editor at large: Agnes Hofman Beeldredactie: Celine Kroon Redactie Adviseur: Ray Blinker

En verder….

Anita Abaisa, Aspha Bijnaar, Helga Banks, Melanie Bosveld, Iwan Brave, Rafael Chen, Anne Elzinga, Dean Gorré en Magali Gorré, Clayton Leslie, Mariam Lo Fo Wong, Pim de la Parra, Harold Pereira, Jörgen Raaijman, Eva Simons, Sabrina Simons, Karin Sitalsing, Kees van der Spek, Cas Schutte, Babs Schutte, Noah Schutte, Soortkill, Bionda Sno, Gerard Spong, Hedy Tjin, Maureen Welscher, Maureen Powel, Pim de la Parra, Roue Verveer, Etchica Voorn en vele anderen.

Related Articles

Back to top button