Nieuws

Brasa!

De KNVB heeft een commissie benoemd tegen racisme en discriminatie in het voetbal. Die is vernoemd naar Humphrey Mijnals, de eerste Surinaamse speler in het Nederlands elftal.

In het Olympisch Stadion maakte hij op 3 april 1960 een legendarische omhaal. Sinds Humphrey Mijnals hebben honderden spelers met een Surinaamse achtergrond op de Nederlandse en buitenlandse voetbalvelden furore gemaakt. Ook nu hebben vele internationals met een SU achtergrond er mede voor gezorgd dat Oranje volgend jaar, 2021, op de eindronde van het Europese Kampioenschap mag spelen.

Opvallend is dat het Surinaamse nationale elftal voor het eerst in de geschiedenis op een belangrijke eindronde zal schitteren. Onder aanvoering van coach Dean Gorré (zie zijn column op pagina 56) heeft SU de Concacaf Golden Cup 2021 gehaald- mede door de inbreng van Nederlandse spelers die een Surinaams sportpaspoort kregen

Dit is een deel van een artikel in SU – de Glossy voor een #lobi Suriname die rond 10 november verschijnt. Maar u kunt het magazine nu al bestellen, dat heeft u ‘m straks op tijd in huis. Klik op de knop hieronder.

Kijk alvast naar het Voorwoord en de Inhoudsopgave


Wie werken er allemaal mee aan SU?

Inspiratie: Sheila Elkerbout Hoofdredacteur: Steven Dahlberg Art-director: Remco Tonino Eindredactie: SJ Communicatie Editor at large: Agnes Hofman Beeldredactie: Celine Kroon Redactie Adviseur: Ray Blinker

En verder….

Anita Abaisa, Aspha Bijnaar, Helga Banks, Melanie Bosveld, Iwan Brave, Rafael Chen, Anne Elzinga, Dean Gorré en Magali Gorré, Clayton Leslie, Mariam Lo Fo Wong, Pim de la Parra, Harold Pereira, Jörgen Raaijman, Eva Simons, Sabrina Simons, Karin Sitalsing, Kees van der Spek, Cas Schutte, Babs Schutte, Noah Schutte, Soortkill, Bionda Sno, Gerard Spong, Hedy Tjin, Maureen Welscher, Maureen Powel, Pim de la Parra, Roue Verveer, Etchica Voorn en vele anderen.

Related Articles

Back to top button