Nieuws

Woordkunstenaar Soortkill: Het enige Nederlandse aan de Bijlmer is dat het geografisch gezien in Nederland ligt’

Woordkunstenaar Soortkill is opgegroeid in de Bijlmer, de Bims waar hij als jongetje van acht met zijn moeder en oudere broer kwam te wonen. Hij schrijft speciaal voor SU Magazine over zijn ervaringen in Smibsaland: ‘Een buurt vol achtergestelde mensen.’

Ofa,

Mi na Soortkill, ik ben 27 jaar en ik kom uit de 1106, Smibsaland. Velen noemen de plek waar ik vandaan kom de Bijlmer… Of de Bims, Amsterdam-Zuidoost… hoe je het wilt noemen. Ik noem het de Smib, want ik kan m’n hood niet vinden in die hebi’s die naam ‘Bijlmer’met zich meedraagt. Sma e lob fu tak nonsense over de Bijlmer. Sma e lob fu tak nonsense over blackamangs in general. Eigenlijk wordt over alles wat met blackamang te maken heeft slecht gesproken.

Laat me je vertellen hoe ik het zie, de ‘Bijlmer’.

Dit is een deel van een artikel in SU – de Glossy voor een #lobi Suriname die rond 10 november verschijnt. Maar u kunt het magazine nu al bestellen, dat heeft u ‘m straks op tijd in huis. Klik op de knop hieronder.

Wie werken er allemaal mee aan SU?

Inspiratie: Sheila Elkerbout Hoofdredacteur: Steven Dahlberg Art-director: Remco Tonino Eindredactie: SJ Communicatie Editor at large: Agnes Hofman Beeldredactie: Celine Kroon Redactie Adviseur: Ray Blinker

En verder….

Anita Abaisa, Aspha Bijnaar, Helga Banks, Melanie Bosveld, Iwan Brave, Rafael Chen, Anne Elzinga, Dean Gorré en Magali Gorré, Clayton Leslie, Mariam Lo Fo Wong, Pim de la Parra, Harold Pereira, Jörgen Raaijman, Eva Simons, Sabrina Simons, Karin Sitalsing, Kees van der Spek, Cas Schutte, Babs Schutte, Noah Schutte, Soortkill, Bionda Sno, Gerard Spong, Hedy Tjin, Maureen Welscher, Maureen Powel, Pim de la Parra, Roue Verveer, Etchica Voorn en vele anderen.

Related Articles

Back to top button