Nieuws

Kees van der Spek: HIP in Paramaribo

Kees van der Spek, bekend van journalistieke televisieprogramma’s als Oplichters Aangepakt en Kees van der Spek Ontmaskert, heeft in zijn jeugd in Suriname gewoond. Een groot avontuur in verkeerde kleren.

De DC8 van de KLM stijgt op vanaf Santa Maria op de Azoren. Het is zaterdag 2 oktober 1976 en de vliegtuigen kunnen nog niet altijd op een tank helemaal naar Zuid- Amerika. Maar na deze tussenstop scheidt alleen de Atlantische Oceaan mij nog van het oerwoud. Met mijn vader en moeder en drie zusjes ben ik onderweg naar Suriname. We gaan daar drie jaar wonen. Oerwoud, slangen en jaguars. Dat is mijn beeld van Suriname. Ik ben twaalf en het leven is een groot avontuur.

De ontluistering is dan ook groot als twee dagen later de eerste schooldag aanbreekt.

Dit is een deel van een artikel in SU – de Glossy voor een #lobi Suriname die rond 10 november verschijnt. Maar u kunt het magazine nu al bestellen, dat heeft u ‘m straks op tijd in huis. Klik op de knop hieronder.

Wie werken er allemaal mee aan SU?

Inspiratie: Sheila Elkerbout Hoofdredacteur: Steven Dahlberg Art-director: Remco Tonino Eindredactie: SJ Communicatie Editor at large: Agnes Hofman Beeldredactie: Celine Kroon Redactie Adviseur: Ray Blinker

En verder….

Anita Abaisa, Aspha Bijnaar, Helga Banks, Melanie Bosveld, Iwan Brave, Rafael Chen, Anne Elzinga, Dean Gorré en Magali Gorré, Clayton Leslie, Mariam Lo Fo Wong, Pim de la Parra, Harold Pereira, Jörgen Raaijman, Eva Simons, Sabrina Simons, Karin Sitalsing, Kees van der Spek, Cas Schutte, Babs Schutte, Noah Schutte, Soortkill, Bionda Sno, Gerard Spong, Hedy Tjin, Maureen Welscher, Maureen Powel, Pim de la Parra, Roue Verveer, Etchica Voorn en vele anderen.

Related Articles

Back to top button